WHISPERING LIGHTS BRUXELLES


Een meeslepend en zintuiglijk kunstparcours in het hart van Brussel

Reset Immersive - Whispering Lights is een immersieve tentoonstelling die je uitnodigt om nooit geziene digitale kunst te ontdekken in het hartje van Brussel. De expositie bevindt zich op een merkwaardige verlaten plek en betovert je zintuigen met virtual reality, video mapping en een aangepaste soundscape.


Een kritisch gemotiveerde tentoonstelling

Bruzz

Te zien mét of zonder 3D-bril.

praktische informatie

Data: van 22 Februari 2023 tot 14 Mei 2023

Locatie: Reset Brussels, Rue de la Banque 7, 1000 Brussels

Toegang tot de tentoonstelling

Openingsuren :

- Woensdag tot vrijdag van 14u – 21u.

- Zaterdag tot zondag van 12u – 19u.

Duurtijd: 30 tot 50 minuten.

Leeftijd: vanaf 10 jaar.

Toegankelijkheid: de zaal is toegankelijk voor personen met een mobiliteitsbeperking. Laat ons dit ten minste 24 uur voor het evenement per e-mail weten .

De plaats

Bijna 20 jaar verlaten, opent het voormalige Dexia-gebouw opnieuw zijn deuren voor een tijdelijke en creatieve tentoonstelling.


Adres: Reset Brussel - Bankstraat 7, 1000 Brussel

Metro: Lijnen 1, 2, 5, 6 Centraal Station / Park / Arts-Loi

Bus: 71, 29, 63, 65, 66, 89

Tram: 92, 93

Auto: Parking Royal Sainte-Gudule

DE ORGANISATOREN VAN HET EVENEMENT

fomo.scene

fomo.scene is een immersief agentschap voor de kunstwereld, opgericht in 2022 door Marine Haverland en Laure Hendrickx.

Het is een structuur voor curatie, bemiddeling en productie op het gebied van digitale tentoonstellingen en immersieve installaties die internationaal erkende artistieke werken programmeert om culturele en kunstcentra en musea in staat te stellen een nieuw publiek te ontwikkelen en tegelijkertijd het aanbod aan hun bezoekers te vernieuwen. 

In samenwerking met culturele locaties stelt fomo.scene de werken samen en coördineert het de artistieke, scenografische en technische aspecten van het evenement met als doel de toegang tot immersieve kunst in België te vergemakkelijken.

 fomoscene.com 

Arty Farty Brussels

Arty Farty Brussels is een vereniging zonder winstoogmerk die de culturele, artistieke en creatieve visie wil versterken om de sociale, territoriale en generationele ongelijkheden te verminderen. Zij heeft ook een activiteit ontwikkeld voor het beheer en de terbeschikkingstelling van een cultureel centrum onder de naam "Reset the Venue" in de Lignestraat 2-8, 1000 Brussel.

 Design réalisé en 2022 - Stanislas Poindrelle